Glastypes

Polysun Screenline zonwering in glas kan worden geïntegreerd in verschillende glastypes. Een greep hieruit vind je hier. De keuze van het glas heeft daarbij een invloed op comfort, veiligheid en energieverbruik. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woon- en werkruimtes?

Contacteer ons of ga langs bij een Polysunpunt in je buurt.

Drievoudig glas

Maximale isolatie

Drievoudig glas is hoogrendementsglas met extra isolerende en geluidswerende kwaliteiten. Het bestaat uit 3 glasbladen met 2 spouwen die gevuld zijn met een edelgas. Overweeg je driedubbelglas te plaatsen? Let er dan wel op dat het triple glas de glasplaat extra zwaar maakt. Het Polysun-systeem wordt in de voorste of achterste spouw geplaatst. Dit is afhankelijk van specifieke factoren.

Gehard glas

 

Veiligheidsglas dat je beschermt

Omdat het thermisch is voorgespannen, is gehard glas vijf keer sterker dan standaard float glas. Wanneer het breekt, valt het in duizenden onscherpe, kleine blokjes uit elkaar. Dit verlaagt de kans op snijwonden. Sterk en veilig zijn dus de belangrijkste eigenschappen van deze krachtpatser.

Gelaagd glas

Wanneer je glas van plafond tot grond reikt

Wanneer je glas van het plafond tot de grond reikt, is gelaagd glas een interessante keuze. Dankzij de pvb-folie tussen de twee glaslagen biedt het immers een optimale bescherming tegen verwonding, doorvallen, vandalisme en inbraak. De folie is gelamineerd met het glas, waardoor het hiermee een eenheid vormt en toch transparant blijft. Gelaagd glas beschermt bovendien je interieur tegen verkleuren omdat de folie uv-stralen tegenhoudt.

Geluidwerend glas

 

Oase van rust in drukke omgeving

Geluidwerend glas creëert een oase van rust in een drukke omgeving. Het vermindert drastisch de overlast van geluid van buitenaf (straatgeluiden, muziek, (vlieg)verkeer,…) dankzij een speciaal pvb-folie met akoestische waarde of twee ruiten van verschillende dikte. Woon je in de stad of aan een snelweg? Met geluidwerend glas merk je bijna niets meer van.

Hoogrendementsglas

Houdt warmte binnen

Hoogrendementsglas houd het binnen langer warm met minder energie en helpt je zo te besparen op stookkosten. Hoogrendementsglas, meestal HR++ genoemd, is isolatieglas met een coating aan de binnenkant van één van de twee glaspanelen. In de ruimte tussen het glas (de spouw) zit Argongas in plaats van lucht. De coating en het gas zorgen voor een hogere isolatiewaarde waardoor er minder warmte verloren gaat.

Vacuümglas

 

Dubbel glas zo dun als enkel glas

Vacuümglas is dubbel glas met de dikte van enkel glas. Deze alles-in-een oplossing zorgt voor meer warmte, minder geluid en meer daglicht. De innovatieve vacuümtechnologie garandeert een optimale thermische isolatie. Het superdunne glas dempt het geluid van buiten beter dan standaard isolatieglas (-10dB) en laat 15% meer daglicht door. In combinatie met een Polysunsysteem heb je drievoudig glas met een glaspakketdikte vergelijkbaar met isolatieglas.

Zonwerend glas

Extra warmtewering

Bij dit type glas zorgt een speciale low-e coating tussen het glas voor een extra zonwerend effect. De coating gaat oververhitting tegen en heeft isolerende eigenschappen. Dat resulteert in een hoge thermische weerstand zodat je het binnen ook op zomerse dagen koel houdt. De zonwerende coating maakt het glas wel wat donkerder. Er komt dus minder licht binnen en het lijkt donkerder als je naar buiten kijkt.

Verwarmbaar glas

 

Behaaglijk warm bij de anders zo koude ruit

Polysun Heat is een beglazing die bestaat uit gehard, gelaagd glas met een specifieke metaaloxide
laag. De beglazing wordt verwarmd over het gehele oppervlak. Deze beglazing kan worden gebruikt in enkel gelaagd/gehard (voor binnentoepassingen) of kan worden samengebouwd in dubbele beglazing met een gewenst Polysun systeem. Stel je eens voor, de schuifpui in de keuken voelt in de winter altijd zo koud aan door dat vele glas. Nu niet meer, de centrale verwarming kan vele graden lager in die ruimte. Heerlijk!

ClearShield

Voor een optimale glasbescherming

Hoe robuust glas ook is, het blijft een kwetsbaar materiaal. Luchtverontreiniging, zoutkristallen, kalk, vocht en chemicaliën kunnen het bevuilen en beschadigen. Hierdoor verliest het na verloop van tijd zijn helderheid. ClearShield, een onzichtbare coating, helpt het glas te beschermen tegen deze invloeden. De ClearShield polymeren gaan een sterke verbinding aan met het glasoppervlak (zowel horizontaal als verticaal) waardoor de coating extra efficiënt en lang werkt, tot wel tien jaar.

ClearShield Eco-System

Vind een verkooppunt in je buurt

Polysun is al 25 jaar de specialist in zonwering tussen isolatieglas. Heb je interesse in onze innovatieve systemen, ga langs bij een van onze 35 Polysunpunten in België en Nederland voor meer inspiratie en advies. Je vindt er vast één in je buurt.

Polysunpunt zoeken

Distance in Kilometers

Selecteer een van de filters en klik op 'Zoeken' om het resultaat te zien