Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze systemen? Kijk dan hier of je het antwoord vindt. Zit het er niet tussen, aarzel dan niet ons te contacteren of spring eens binnen in een Polysunpunt in je buurt. Tip: met de keuze-assistent kom je snel te weten welk systeem het best aan jouw wensen voldoet.

Handige tools

Bereken met de tools van Polysun het glasgewicht en de koordlengte.

Bereken het glasgewicht

Bereken de koordlengte

Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Melding van een klacht

Zoals omschreven is de termijn waarbinnen een klacht gemeld moet worden 2 weken. Dit volgens punt 8 van de algemene garantiebepalingen “claimen van garantie” 

Hoeveel garantie krijg ik op mijn Polysunsysteem?

Je krijgt 5 jaar volledige garantie en 5 jaar afbouwend. Uiteraard conform onze garantievoorwaarden. Voor meer informatie, kijk bij ‘Onze garanties’.

 

Zijn er onderhoudsvoorschriften?

Nee, absoluut niet! Dat is juist het grote voordeel t.o.v. andere oplossingen. Meer dan het glas regelmatig reinigen is niet nodig.

Ik heb een tuin op het zuiden, welke zonwering kies ik dan het beste?

Er zijn meerdere mogelijkheden. Wij adviseren je graag en je zal merken dat er erg veel warmte tegen gehouden kan worden bij toepassing van het juiste systeem.

Hoe lang gaat zonwering in glas mee?

Al onze systemen zijn getest tot 25.000 cycli, dat wil zeggen dat ze 25.000 keer op- en neergelaten zijn. Dat komt overeen met een gebruik van 3x per dag en dat gedurende 25 jaar. Het systeem met interne motor is zelfs probleemloos 200.000 keer op- en neergegaan.

Waar vind ik een Polysun verkooppunt in de buurt?

Je kan al onze verkooppunten eenvoudig terugvinden op onze website onder ‘Vind een verkooppunt

Hoeveel kost zonwering in glas (ook in vergelijking met andere soorten zonwering)?

Het prijsniveau is vergelijkbaar met de prijs van glas plus buitenzonwering.

Kan ik subsidie of een premie krijgen voor zonwering in glas?

Dat kan, maar afhankelijk van de voorwaarden die gelden in jouw land en/of gemeente, en van de beschikbaarheid van de subsidie/premie.

Wat zijn de nadelen t.o.v. traditionele binnenzonwering?

Het enige nadeel zou de wat andere prijsstelling kunnen zijn omdat het hier gaat om glas en een ingebouwd systeem. Aan de andere kant wordt binnenzonwering sneller vervangen dan een systeem tussen het glas, waardoor je een andere kleur, variant of ander materiaal kunt kiezen. Maar of dat nu echt een nadeel is…?

Komen de beschikbare lamelkleuren overeen met RAL-kleuren?

Nee, er zijn 10 kleuren waar je uit kan kiezen en die zijn niet samengesteld op basis van RAL-kleuren.

Hoe hoog is het pakket als je de zonwering opgetrokken hebt?

Dat verschilt van het gemonteerde systeem. Lamellen hebben een hoger pakket dan bijvoorbeeld een plissédoek. Plissé blackout heeft het hoogste pakket omdat het een relatief dik materiaal is. Bekijk hier het overzicht:

Pakkethoogte diverse ScreenLine systemen*

 

Jaloezie

Plissé

Plissé Black-out

SL16C

50 mm + 4,5%H

n.v.t.

n.v.t.

SL20-22C

50 mm +4,0%H

50 mm +2,0%H

n.v.t.

SL27-32C

40 mm +3,4%H

65 mm +1,0%H

65 mm +3,0%H

SL29C

55 mm +3,4%H

80 mm +1,0%H

80 mm +3,0%H

SL20-22W

67 mm +4,0%H

85 mm +2,0%H

n.v.t.

SL27-32W

45 mm + 3,4%H

70 mm + 1,0%H

70 mm +3,0%H

SL29W

55 mm +3,4%H

80 mm +1,0%H

80 mm +3,0%H

SL20-22MB

75 mm +4,0%H

95 mm +2,0%H

n.v.t.

SL27-32MB

55 mm + 3,4%H

80 mm + 1,0%H

80 mm +3,0%H

SL29MB

65 mm +3,4%H

90 mm +1,0%H

90 mm +3,0%H

*= Ten opzichte van 12 mm randafdichting. 29 mm spacer heeft 14 mm randafdichting

Vragen over het glas

Kan zonwering in glas ook in Triple (drievoudig) glas?

Jazeker. Deze configuratie is wel wat complexer maar in veel gevallen zeker mogelijk. Let op: vaak is zonwering in drievoudig glas niet rendabel bij kleinere ruiten omwille van het prijsverschil tegenover een uitvoering met dubbel glas.

Kan zonwering in glas in elk kozijn/raamlijst en wat is de minimale breedte?

In principe wel en volstaat een breedte vanaf 190 mm. Alles hangt echter af van de specifieke toepassing. Je Polysunpunt kan je hierin perfect adviseren.

Kan zonwering in glas ook in (schuif)deuren en in welk type dan?

Afhankelijk van het type deur en het gewenste systeem zijn er zeker veel mogelijkheden.

Kan ik zonwering in glas kopen zonder kozijn/raamlijst?

Polysun verkoopt nooit rechtstreeks aan de particulier. Je kan hiervoor terecht in onze Polysunpunten en zij kunnen onze systemen ook zonder kozijn/raamlijst verkopen en plaatsen.

Met welke glastypes kan ik Polysunsystemen combineren?

Polysunsystemen kunnen in bijna alle glastypes ingebouwd worden, van standaard isolatieglas tot verwarmbaar glas. Een overzicht van de glastypes vind je hier.

Kan zonwering in glas ook in daklichten/dakvensters worden ingebouwd?

Jazeker. Je hebt de keuze uit een kantelbaar lamelsysteem of een optrekbaar plissé blackout systeem.

Is glasbreuk garantie of verzekerd?

Een mechanische breuk, of thermische breuk is geen productfout. Dit valt daarom niet onder een eventuele garantie van een glaszetter of leverancier. Wel komt het steeds vaker voor dat het risico op glasbreuk meeverzekerd is in een verzekering voor het huis of vastgoed. Is er ondanks voorzorgsmaatregelen toch een breuk in het glas gekomen? Dan kun je mogelijk aanspraak doen op je glasverzekering. Zie ook het blad Glasbreuk bij garanties en toleranties.

Vragen over de bedieningen

Kan ik de zonwering ook bedienen met een app?

Al onze systemen die werken met een interne motor kunnen worden bediend met een app.

Kan een Polysun zonwering worden aangesloten op een domoticasysteem?

Ja. Polysun hanteert de KNX standaard voor woning- en gebouwautomatisering. Hierdoor kunnen onze systemen perfect worden aangesloten op en aangestuurd met een domoticasysteem. Voorts kan je bij jaloeziesystemen ook suntracking sensoren integreren voor een optimale en automatische licht- en warmteregulering.

Kan ik aan losse onderdelen komen?

Wij hebben zo goed als alle onderdelen standaard op voorraad waardoor ze dus vrij snel te verkrijgen zijn. We verwijzen je hiervoor graag naar het Polysunpunt in je buurt.

Wat zijn de verschillende bedieningsmogelijkheden?

Van koordbediening tot schuifmagneet of interne motor. Je hebt de keuze uit verschillende bedieningen. Alle mogelijkheden vind je terug op onze site.

Wanneer is koordbediening aangewezen (en wanneer niet)?

Hier moet je vooral kijken naar de hoogte van je raam. Het optrekken van het systeem (jaloezie, plisséedoek of rolgordijn) met een koord is namelijk een handeling die wat tijd kost. Is een ruit bijvoorbeeld 2 meter hoog dan is een koordsysteem wellicht niet de juiste oplossing, maar kies je beter voor een gemotoriseerde bediening.

Vragen over de systemen

Is zonwering in glas ook warmtewerend?

Ja. In tegenstelling tot gangbare binnenzonwering houdt zonwering tussen glas de warmte efficiënt buiten dankzij de coating op het glas van de binnenruit. De zon komt eerst de lamellen tegen. De buitenruit is in helder glas uitgevoerd en waardoor de warmte gemakkelijk terug naar buiten kan.

Wat is de hoogst haalbare isolatiewaarde?

Met de juiste opbouw van de beglazing in combinatie met het juiste systeem is een U-waarde van 0,6 mogelijk.

Als het stuk gaat, moet ik dan een compleet nieuwe ruit bestellen?

Het ligt er aan wat er kapotgaat. Is enkel het glas beschadigd en niet de lamellen, het doek of het rolgordijn? Dan valt de herstelling wellicht goed mee. Is ook het systeem aan de binnenkant geraakt waardoor het niet meer werkt, dan moet alles worden vervangen. Dit komt gelukkig erg weinig voor.

Zijn er ook zwarte lamellen?

Nee, maar wel antraciet. Deze kunnen echter alleen binnen toegepast worden of op niet zonbelaste gevels, bijvoorbeeld een gevel op het noorden, om breuk te voorkomen.

Als ik wil verduisteren, heb ik dan de keuze ook plissédoeken in meerdere kleuren?

Onze plissé blackout doeken zijn vooralsnog enkel leverbaar in wit/wit en wit/crème. De achterkant wordt daarbij altijd uitgevoerd in wit.

Wat is de maximaal haalbare afmeting voor zonwering in glas?

Dat is afhankelijk van het gekozen systeem. De grootste afmeting is haalbaar met het systeem met interne motor. Zo kunnen 2 systemen naast elkaar functioneren in 1 raam tot wel 12 m². Met 1 systeem met interne motor is de maximale breedte 3 meter en de maximale hoogte eveneens 3 meter. De maximale oppervlakte bedraagt dan 5,25 m².

Waar kan ik systemen gaan bekijken?

Je bent van harte welkom in de showrooms van onze Polysunpunten in de Benelux. Na afspraak ontvangen we je ook graag in onze showroom in Temse (België).

Welke kleuren zijn beschikbaar voor onze systemen?

Voor zowel de lamellen als alle doekvarianten zijn diverse kleuren beschikbaar. Je vindt ze opgesomd bij elk product.

Kunnen de lamellen verkleuren?

Nee, de lamellen verkleuren niet en zijn bovendien voorzien van een non-fogging coating. Deze zorgt ervoor dat de lakken niet kunnen uitdampen bij hoge temperaturen.

Sluiten de lamellen volledig?

Lamellen overlappen elkaar maar liggen in een koordladder en zullen daardoor nooit volledig het licht afsluiten. Ze laten nog 3 tot 4% licht door. Voor een volledige verduistering raden we je onze plissé blackout systemen aan.

Hoe goed verduisterd blackout doek?

Het dubbelzijdig Plissé doek laat geen licht door, maar via de zijkant is een lichte lichtinval mogelijk. Deze zal echter minimaal zijn.

Wanneer moet je beginnen met zon te weren?

Wat is het advies? Wacht niet met de zon te weren tot ze vol op het raam staat. Begin al vroeger met de lamellen licht te kantelen. Dit is vaak al genoeg, en zo behoud je toch nog voldoende doorzicht en natuurlijk daglicht.

We gaan elke uitdaging aan

Zonwering tussen glas leent zich uitstekend voor verschillende toepassingen. Het systeem heeft dan ook alle kwaliteiten om in elke ruimte het comfort en de privacy te verhogen. Woning, hotel, restaurant, ziekenhuis of kantoor. We gaan elke uitdaging aan en ontwikkelen oplossingen op maat die je verwachtingen ver overstijgen.

Challenge us