Ziekenhuizen en Zorginstellingen

In de gezondheidszorg is hygiëne cruciaal. Patiënten moeten beschermd worden tegen bacteriën en virussen. Een ander belangrijk aandachtspunt is privacy. Zonwering in glas, geïntegreerd in ramen, deuren en tussenwanden, is voor ziekenhuizen en zorginstellingen dan ook een veilige, praktische en onderhoudsvrije oplossing die het comfort van patiënt én personeel verhoogt.

Waarom zonwering in glas in ziekenhuizen en zorginstellingen?

Hygiënische oplossing

Omdat de zonwering hermetisch afgesloten zit in het isolatieglas krijgen bacteriën, stof en vuil geen kans om er zich op vast te zetten. De hygiëne is op elk moment verzekerd. Dankzij de ingebouwde motor zijn er bovendien geen koorden of knoppen aan de buitenkant van het glas. De aansturing van de lamellen gebeurt met platte antibacteriële schakelaars aan de wand. Andere bedieningen zoals een kantelstaaf zijn natuurlijk altijd mogelijk.

Geen onderhoud

In een ziekenhuis, rust- of verzorgingsinstelling neemt het onderhoud een grote hap uit het budget. Door te kiezen voor zonwering tussen glas, moeten de lamellen nooit worden schoongemaakt. Ze zitten tenslotte volledig afgeschermd tussen het glas waardoor stof er zich niet op kan vastzetten.

Flexibele aansturing

Een scheidingswand op een Intensive Care Unit of een kinderafdeling met een raam. Met een jaloezie in glas creëer je in een handomdraai de nodige privacy. Het systeem kan aan twee kanten bediend worden met een schakelaar, dus langs beide zijden van het glas. Vanuit de verpleegpost kunnen alle systemen bovendien tegelijk of apart open en dicht gedaan worden. Ramen en deuren van operatiekamers zijn eveneens met een druk op de schakelaar te bedienen. Handbediende systemen worden voorzien van antibacteriële draaiknoppen.

Donkere slaapvertrekken

Terwijl je met een lamellensysteem makkelijk licht en warmte regelt, kunnen kamers waar patiënten overdag moeten slapen dankzij een plissé blackout doek tussen glas eenvoudig en efficiënt verduisterd worden. Het systeem is ook nuttig in andere afdelingen die tijdens de dag donker moeten zijn, zoals slaapcentra waar er onderzoek wordt gedaan naar slaapstoornissen. Heel wat ziekenhuizen en (psychiatrische) zorginstellingen maken nu al gebruik van deze functionele en duurzame oplossing.

Realisaties in de zorgsector

Duin & Zee, De Panne (België)

Een woonzorgcentrum voor de oude dag aan de prachtige Belgische kust in De Panne, geheel voorzien van Polysun-ScreenLine systemen met interne motor zodat ze volop kunnen genieten van de zon en het licht met regelbare sterkte.

Waarom kiezen voor zonwering tussen isolatieglas?

Je hebt meer dan één goeie reden om je ramen te voorzien van zonwering tussen glas. Laat je hier overtuigen door de glasheldere voordelen en geniet straks in alle comfort van een interieur waarin licht, warmte en privacy perfect in balans zijn.

Bespaart ruimte achter het glas

Eenvoudige bediening

Duurzame onderdelen

Uitstekende licht- en warmteregulering

Biedt privacy

Onderhoudsvrij

Lange levensduur

Beschadigt niet

Ontdek de voordelen van Polysun

Vind een verkooppunt in je buurt

Polysun is al 25 jaar de specialist in zonwering tussen isolatieglas. Heb je interesse in onze innovatieve systemen, ga langs bij een van onze 35 Polysunpunten in België en Nederland voor meer inspiratie en advies. Je vindt er vast één in je buurt.

Polysunpunt zoeken

Distance in Kilometers

Selecteer een van de filters en klik op 'Zoeken' om het resultaat te zien

We gaan elke uitdaging aan

Zonwering tussen glas leent zich uitstekend voor verschillende toepassingen. Het systeem heeft dan ook alle kwaliteiten om in elke ruimte het comfort en de privacy te verhogen. Woning, hotel, restaurant, ziekenhuis of kantoor. We gaan elke uitdaging aan en ontwikkelen oplossingen op maat die je verwachtingen ver overstijgen.

Challenge us