Ziekenhuizen en Zorginstellingen
In de gezondheidszorg is hygiëne cruciaal. Patiënten moeten beschermd worden tegen bacteriën en virussen. Een ander belangrijk aandachtspunt is privacy. Zonwering in glas, geïntegreerd in ramen, deuren en tussenwanden, is voor ziekenhuizen en zorginstellingen dan ook een veilige, praktische en onderhoudsvrije oplossing die het comfort van patiënt én personeel verhoogt.

Waarom zonwering in glas in ziekenhuizen en zorginstellingen?
Hygiënische oplossing
Omdat de zonwering hermetisch afgesloten zit in het isolatieglas krijgen bacteriën, stof en vuil geen kans om er zich op vast te zetten. De hygiëne is op elk moment verzekerd. Dankzij de ingebouwde motor zijn er bovendien geen koorden of knoppen aan de buitenkant van het glas. De aansturing van de lamellen gebeurt met platte antibacteriële schakelaars aan de wand. Andere bedieningen zoals een kantelstaaf zijn natuurlijk altijd mogelijk.

Geen onderhoud
In een ziekenhuis, rust- of verzorgingsinstelling neemt het onderhoud een grote hap uit het budget. Door te kiezen voor zonwering tussen glas, moeten de lamellen nooit worden schoongemaakt. Ze zitten tenslotte volledig afgeschermd tussen het glas waardoor stof er zich niet op kan vastzetten.

Flexibele aansturing
Een scheidingswand op een Intensive Care Unit of een kinderafdeling met een raam. Met een jaloezie in glas creëer je in een handomdraai de nodige privacy. Het systeem kan aan twee kanten bediend worden met een schakelaar, dus langs beide zijden van het glas. Vanuit de verpleegpost kunnen alle systemen bovendien tegelijk of apart open en dicht gedaan worden. Ramen en deuren van operatiekamers zijn eveneens met een druk op de schakelaar te bedienen. Handbediende systemen worden voorzien van antibacteriële draaiknoppen.

Donkere slaapvertrekken
Terwijl je met een lamellensysteem makkelijk licht en warmte regelt, kunnen kamers waar patiënten overdag moeten slapen dankzij een plissé blackout doek tussen glas eenvoudig en efficiënt verduisterd worden. Het systeem is ook nuttig in andere afdelingen die tijdens de dag donker moeten zijn, zoals slaapcentra waar er onderzoek wordt gedaan naar slaapstoornissen. Heel wat ziekenhuizen en (psychiatrische) zorginstellingen maken nu al gebruik van deze functionele en duurzame oplossing.
