Zwembaden & Sportaccommodaties

De meeste zwembaden hebben gevels met grote glaspartijen. Dat zorgt voor een natuurlijke lichtinval en contact met buiten. Aan de binnenkant wordt het glas evenwel blootgesteld aan chemische middelen zoals chloor en kalkhoudend vocht. Aan de buitenkant schijnt de zon en slaat de regen op het glasoppervlak. Een goede bescherming is dan ook een must.

Waarom zonwering in glas in zwembaden en sportaccommodaties?

Bestand tegen weer, wind en water

Zonwering aan de binnenkant is in zwembaden en sportaccommodaties uitgesloten omwille van het vochtige binnenklimaat (en de chloordampen die inwerken op de metalen lamellen). Buitenzonwering vraagt om metalen afsluitingen tegen de glasgevel en die zijn esthetisch niet mooi én kunnen beschadigd raken door weer en wind. Zonwering in isolatieglas zit hermetisch afgesloten en beschermd tegen vocht en chloordampen én maakt storende gevelelementen overbodig.

Hygiënische oplossing

Door de zonwering te integreren in het glas blijven de lamellen niet enkel beschermd tegen vocht (zeker in een zwembad). Stof en vuil kunnen er zich ook niet op vastzetten. Met andere woorden: de hygiëne is te allen tijde gegarandeerd. Toch een belangrijk voordeel in een sportomgeving.

Geen onderhoud

Naast een praktische en hygiënische oplossing is zonwering in glas voor zwembaden en sportaccommodaties ook vooral een onderhoudsvriendelijke oplossing. Op langere termijn kan een in het glas geïntegreerd licht- en warmteregulerend systeem heel wat besparen op de schoonmaakkosten.

Optimale glasbescherming

Hoe robuust glas ook is, het blijft een kwetsbaar materiaal. Luchtverontreiniging, zoutkristallen, kalk, vocht en chemicaliën bevuilen en beschadigen het glas waardoor het na verloop van tijd zijn helderheid verliest. ClearShield, een onzichtbare coating, helpt het glas te beschermen tegen deze invloeden.

Realisaties in sportaccommodaties

Waarom kiezen voor zonwering tussen isolatieglas?

Je hebt meer dan één goeie reden om je ramen te voorzien van zonwering tussen glas. Laat je hier overtuigen door de glasheldere voordelen en geniet straks in alle comfort van een interieur waarin licht, warmte en privacy perfect in balans zijn.

Bespaart ruimte achter het glas

Eenvoudige bediening

Duurzame onderdelen

Uitstekende licht- en warmteregulering

Biedt privacy

Onderhoudsvrij

Lange levensduur

Beschadigt niet

Ontdek de voordelen van Polysun

Vind een verkooppunt in je buurt

Polysun is al 25 jaar de specialist in zonwering tussen isolatieglas. Heb je interesse in onze innovatieve systemen, ga langs bij een van onze 35 Polysunpunten in België en Nederland voor meer inspiratie en advies. Je vindt er vast één in je buurt.

Polysunpunt zoeken

Distance in Kilometers

Selecteer een van de filters en klik op 'Zoeken' om het resultaat te zien

We gaan elke uitdaging aan

Zonwering tussen glas leent zich uitstekend voor verschillende toepassingen. Het systeem heeft dan ook alle kwaliteiten om in elke ruimte het comfort en de privacy te verhogen. Woning, hotel, restaurant, ziekenhuis of kantoor. We gaan elke uitdaging aan en ontwikkelen oplossingen op maat die je verwachtingen ver overstijgen.

Challenge us